Opgeruimd is er voor iedereen die niet tevreden is over de staat van de leefomgeving.  Een gemis aan structuur en voldoende overzicht lijken te missen om alles weer op orde te krijgen. Dit komt vaker voor dan je denkt, helemaal in de tijd waarin we nu leven!


Verlies van overzicht en structuur kan vele oorzaken hebben:

  • Een teveel aan spullen en te weinig ruimte.
  • Een ingrijpende levensgebeurtenis als bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare naaste of een scheiding.
  • Een aandoening als bijvoorbeeld ADHD (of een aanverwante stoornis).                  
  • Depressie en burn-out . 


Omdat het leven daarnaast gewoon door gaat is er in de meeste gevallen vaak ook nog sprake van een druk gezinsleven met alles erop en eraan zoals werk, school , sport- en verenigingen en de familie en sociale verplichtingen. Als gevolg ervaar je een gebrek aan tijd en energie. 

Dit maakt dat er op de lange termijn sprake is van uitstelgedrag, vermoeidheid en een gevoel van overweldiging. Al snel  weet je niet meer waar je moet beginnen. Gebrek aan motivatie en discipline maken dat het plannen en prioriteiten stellen ook moelijker zo niet onmogelijk wordt. 

Een ongeorganiseerde omgeving levert ongemerkt een hele hoop spanning en frustratie op die op meerdere gebieden in je leven voelbaar is. Het dagelijkse leven verloopt hierdoor helaas gespannen en moeizaam.


Wil je dit graag anders? Lees dan verder onder het kopje  "werkwijze en contactformulier" 

 

Verder